3 gode spørgsmål + 1 mere

1. februar 2018

Tony Robbins siger det. Einstein sagde det. CP Estés taler om det. Kvaliteten af spørgsmål afgør kvaliteten af dit liv. Hvis du er leder, afgør kvaliteten af de spørgsmål du stiller dig selv og dem, du stiller din organisation, kvaliteten af andres liv.

Jeg har tre spørgsmål til eftertanke; samtidig er de indgang til en samtale. Den samtale vil jeg gerne begynde med dig, så du er meget velkommen til at sende mig dine svar - eller afledte spørgsmål. Under spørgsmålene skriver jeg mine svar, eller begyndelsen på en samtale.

Du kan svare mig på mail eller besvare spørgsmålene på Linked In i en åben samtale.

Tre spørgsmål (og endnu et nederst):

1/ Hvad har du lært af din vigtigste mentor/inspirationskilde, som du selv har bragt videre?

2/ Hvad er du optaget af netop nu (eller i de seneste måneder), som du brænder for at give videre?

3/ Hvad siger du til dig selv, eller hvad gør du for at samle dig til at håndtere modgang?

 

Mine tanker som de er lige nu:

1/Modet til at se frygt og frygten for frygt og smerte (eksistentiel) i øjnene giver mig livskraft. Det har jeg brugt de seneste små 20 år i mit arbejde til at hjælpe ledere med at mærke på egen krop, så de forstår, hvad der skal til for at hjælpe de mennesker, de leder, til at være modige, når der sker forandringer. Spørgsmål: Hvad har jeg endnu ikke opdaget, at jeg frygter?

 

2/ Jeg er optaget af fremtidens ledelse og organisationer - og stadigvæk af kvindeligt lederskab. Der er unge generationer på vej, som ønsker noget andet end os-selv-nok, gamle hierarkier og måder at tænke på. Det vil jeg gerne have en rolle i. Mit spørgsmål: Hvad skal jeg være åben overfor, for at være med til at skabe fremtidens lederskab?

 

3/"Jeg kan, fordi jeg vil" har været mit livsmotto, siden jeg var 16 år. Det er jævnligt til revision og ændrer sig måske i takt med min rolle i fremtidens lederskab. Næste spørgsmål: Hvad nu hvis kærlighed er vigtigere end vilje?

 

Endnu et spørgsmål:

Brené Brown er sociolog, forfatter, TED talker og taler om Wholeheartedness baseret på forskning og egne oplevelser.

Læs om hende og et vigtigt spørgsmål til daglig eftertanke og undersøgelse.

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling som ansat i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Næste arrangement

19. juni 2020
Sted: On-line kl. 12.30 - 13
Pris: Gratis
Beskrivelse: En pause til dig
Mette evner at sætte et rum, hvor jeg som deltager tænker, at jeg er heldig.
Jesper Hjulmand, CEO