Pop-up nørderi

4. februar 2015

Jeg er vild med nørder – ikke at  jeg altid forstår dem, så langtfra. Men jeg holder meget af den passion, et menneske kan have for en lille detalje, og jeg anede end ikke, at der eksisterede en verden, hvor der var sådan en detalje, der kunne gøre en forskel.

Men jeg er jo også nørd med de ting, jeg går op i. Jeg kan mærke forskellen på små ting på et kursus og hvorvidt det bibringer det, jeg gerne ville give med større eller mindre kvalitet. Mine kursister mærker ikke forskellen, for de er ikke nørder – og så alligevel. For vi kan godt mærke forskel på, om det er en person, der går op i usynlige detaljer eller ej, selvom vi ikke selv kan sætte fingeren på, hvad der gør det.

Derfor blev jeg meget begejstret over en helt ny verden, der åbnede sig i Weekenavisen i en artikel om pop-up-bøger.

En pop-up bog kender vi fra barndommens foldeudbøger, hvor et 3 dimensionelt landskab rejser sig fra siden, når vi åbner bogen. Men her taler vi om pop-up bøger som kunst. Journalisten var på en meget nørdet konference, hvor detaljerne gik hen over hovedet på hende. De skabte de mest utrolige bøger med stor akkuratesse i små bitte detaljer og kunne folde i mange lag og med mange detaljer i bygningsværket. Jeg fik helt lyst til at se en udstilling af bøgerne på et kunstmuseum.

For et års tid siden mødte jeg på et af mine kurser en mand, der i sin fritid var Ole opfinder. I sin garage derhjemme nørdede han med alt fra flyvemaskiner til landbrugsdingenoter og var ham, alle gik til, hvis der lige skulle fikses et eller andet mekanisk. Tænk sig.

Mit yndlings tvprogram er et rigtigt mandfolkeprogam – og så måske alligevel ikke, det er to nørder, der er dygtige til det de gør – ude i naturen, nemlig Nak og Æd på DR 2, hvor jeg mærker passionen og nørderi med detaljer i det, de hver især er bedst til. Meget inspirerende.

Hvad nørder du med?

Hvad kunne du tillade dig en time, en dag, mange timer til at dykke helt ned i detaljerne med?

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

Mette evner at sætte et rum, hvor jeg som deltager tænker, at jeg er heldig.
Jesper Hjulmand, CEO