Leg med historien om dig selv og andre

5. december 2019

Når jeg ser mig i spejlet, bliver jeg overrasket over, hvor alle rynkerne og de grå hår kommer fra. For mit indre blik ser jeg den unge fra mine dage med mindre børn.
Alligevel værdsætter jeg højt de mange timer i naturen, der har fået mig til at knibe øjnene sammen mod sol og vind, så rynkerne blev permanente.
Jeg har taget læring af de mange situationer, der gjorde hår for hår gråt.
Og ind imellem overrasker spejlet alligevel.

Min konklusion lige nu er, at jeg kan se mit livs geografi i rynkerne, min visdom i det grå og den barnlige ånds spræl i min indre ungdom. Mageløst.
Det er min juleglæde, at vi lærer med livet og kan holde fast i den legesyge ånd.
At det levede liv sætter sine spor, så vi ar for ar, rynke for rynke som en rosenkrans, en bedekrans, kan huske det, der var vigtigt engang, og som former os til den vi er i dag.
Vi kan også huske, at den indre legesyge, kan udfordre vore historier om os selv og fortælle helt andre versioner.

En lille leg til juledagene med børn, familie og venner omkring dig: Lav en ny historie om jer selv og inviter dine gæster og børn til at gøre det samme.
For eksempel har jeg et synligt ar, hvor man kan ane stingene. En af mine historier om det er, at jeg har været sørøver og har været i voldsom kamp med andre sørøvere og blev såret; vi kæmpede på råen, jeg undveg næsten og med blodet sprøjtende, vandt jeg over dem alle sammen.

Rigtig glædelig jul og godt nytår

ønsker Mette

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling som ansat i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Næste arrangement

19. juni 2020
Sted: On-line kl. 12.30 - 13
Pris: Gratis
Beskrivelse: En pause til dig
Energien og engagementet var højt under og efter seminaret, og vi lykkedes overraskende hurtigt med at gennemføre de vigtige aftaler, vi lavede.
Lars Østergaard, professor og ledende overlæge