Modige 70 års sandfærdighed

19. november 2014

Jeg ønsker at sende en hilsen til en grand dame, der fylder 70 år: Tillykke med fødselsdagen, Suzanne Brøgger. Igennem årene har jeg med fornøjelse læst hendes mange og provokerende bøger. I går så jeg et af de sjældne interviews med fødselaren på DR K, hvor de talte om hendes liv, en nylig biografi om hende og hendes seneste bog, der også har biografisk karakter. At samle denne kunstners livsværk på 45 minutter, satte det, jeg værdsætter hos forfatteren i perspektiv. Hun er et af de mest sandfærdige mennesker og derfor også modig. Hun har provokeret alle, både de mere konventionelt indstillede i samfundet og kvindebevægelser, fordi hun er sin egen og ikke lader sig sætte i bås. Hun udviser sandt mod ved at turde fortælle sandheden, om den så er skrevet som illusion eller ej og ved at holde fast i, hvordan hun ser verden netop nu. For også hendes evne til at være her, hvor det sker og ikke i fortidens fortrydelser eller fremtidens bekymringer, er til stor inspiration. Hun har haft evnen til at holde ved sig selv igennem et liv med mange udfordringer og modet til at ændre mening i takt med, at hun ændrede sig.

William Blake skrev, frit oversat: Jeg er ikke tryllekunstner, som forsøger at få illusion til at ligne sandhed, jeg er forfatter som forsøger at få sandhed til at ligne illusion. De modige forsøger med hvert sit talent at udtrykke sandheden om livet oplevet igennem deres liv. Det er ikke kun en gave for kunstnere, men noget vi alle kan, hvis vi tør.

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling som ansat i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

11. maj 2020
20. april 2020

Næste arrangement

20. maj 2020
Sted: On-line kl. 12.30 - 13
Pris: Gratis
Beskrivelse: En pause til dig
Vi tog til Island i tre dage med Mette Holm for at arbejde med en stor forandring. Jeg oplevede, at processen med kirurgisk præcision skar støj og bullshit væk.
Bjørn Rask Thomsen