Bog: Kunsten at være kvinde

20. november 2015

Mødre og fædre, her er den perfekte bog til hormonforstyrrede, identitetsforvirrede teenagepiger. Mødre: læs den og genkend forvirringen over de voldsomme forandringer i sind og krop. Advarsel, fædre: læs den kun, hvis du helt ærligt vover at blive klogere på kvinder.

Britiske Caitlin Moran har skrevet endnu en bog efter successen: "Kunsten af være kvinde."

”Sådan opfinder man en pige”, er bogen om at turde tro på sig selv og sin evne til at klare det nye og uigennemskuelige. Det er en bog om at vente længe på at få indfriet sine længsler, men om at lykkes. Og om at vælge sine veje, når alt foran en er nyt terræn. Historien er om en teenagepige, filosofien er for os alle.

Her er stof til eftertanke også for forældre, som måske har glemt intensiteten i at prøve noget nyt og skrækken over, om man kan. Den kan minde os om, at søge ud over komfortzonen og vise os selv, at vi stadigvæk kan klare at tage ægte livtag med skæbnen.

Vil man bare læse den som underholdning, er der rig mulighed for livfulde timer i selskab med den slagfærdige, humoristiske ordsmed Caitlin Moran.

Jeg oplevede hende på Bogforum i Bellacenteret, hvor hun er lige så godt skåret for tungebåndet. Hun er en talende strøm af vidtløftig, intelligent refleksion og dejligt uregerlig for de personer, der interviewede hende og forsøgte at holde en retning i samtalen. Men retning eller ej, var det inspirerende og oplysende at høre om pigen, der skrev sig ud af et liv i en fattig familie, der hver dag måtte vende hver pence.

Caitlin Moran er en mønsterbryder, som kommer fra meget fattige kår og har læst og skrevet sig ud af forhold, der kunne virke håbløse. Hun har påtaget sig opgaven at skabe diversitet i, hvordan en pige/kvinde opfatter sig selv og ansporer til ikke uden videre at tilpasse sig snævre rammer, men at tillade sig at finde ud af, hvad der virker og ikke virker for den enkelte og at turde være kreativ og åben.

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

De fantastiske omgivelser på Island og Mettes evne til at komme under huden på mig som person, gav mig den plads og det rum, jeg skulle bruge for at reflektere over, hvad jeg vil med min ledelse.
Rikke Markmann Johannesen