Om Mette Holm

Firmaet

Firmaet Mette Holm har rødder i Aarhus med kompetente samarbejdspartnere og arbejder nationalt og internationalt.

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på de elementer af ledelse, jeg vurderer er kilden til succes: klarhed, kreativitet, kontinuitet og kommunikation.

Firmaet har fokus på lederskab, og det der giver direkte værdi på lang og kort sigt og derfor også det, der hæmmer udvikling og vækst.

Et centralt element i en organisations udvikling er lederskab. Ledelse kan være ligetil, men midt i kaos kan udsynet blive tåget og evnen til at sætte klar retning svigte.

Derfor er robust lederskab et beredskab, som bringer stor fremdrift i gode tider, men især står sin prøve i de vanskelige tider.

Jeg arbejder med ledelse og udvikling i danske og internationale virksomheder og har hjulpet kraftfulde strategier på vej. Dertil kommer årelang erfaring med ledelse i sundhedsvæsenet.

Fire kerneelementer i  lederskab, der skaber vækst, er: ledelse med klar retning; innovativ strategisk tænkning; evnen til at udvikle det, der virker og kommunikation som afsender og modtager. Tilsammen skaber det en effektiv organisation baseret på en veludviklet evne til at arbejde sammen om ambitiøse mål.

Robust lederskab stræber efter en lærende organisation, hvor lederne sætter retning i tillid til kollegernes evne til selv at tage beslutninger. En proces der kræver skarpt fokus på de enkelte lederes udvikling og evne til holde den fine balance imellem at sætte retning og sætte andres ressourcer fri.

 

Personen

Jeg har været selvstændig siden 2010 som medstifter af CHQ og nu firmaet Mette Holm og har siden 2001 intensivt arbejdet med ledelse fra topniveau til hele organisationen.

Fra 2001 til 2009 var jeg headcoach på samtlige lederudviklingskurser i Pathfinder: Stifinderprogrammet, Natural Leadership og Trails, blandt andre.

Som uddannet journalist arbejdede jeg med tv på DR og TV2 (vært, tilrettelæggelse og research) og skrev artikler til aviser og magasiner om naturvidenskab.

Min uddannelse som marinbiolog giver mig særlig skarphed i teknisk orienterede organisationer.

Jeg har en høj standard for kvalitet og er udviklingsorienteret.

Min tilgang er venlig, men kontant, og jeg tager utraditioneller metoder og perspektiver i brug, når der skal ruskes op i uproduktiv tænkning.

Jeg er erfaren konceptudvikler og bruger storytelling som et virksomt middel i dybe psykologiske processer. Jeg løber aldrig tør for idéer og har en evne til at skabe en let stemning, der er befordrende for læring og udvikling. Jeg er naturligt åben af sind og hjerte.

Som uddannet og trænet i kommunikation har jeg mange strenge at spille på, både som den der leverer kommunikation med krop og pen og som modtager med nærvær, nerve og åbenhed.

Jeg har arbejdet med min egen personlige udvikling, siden jeg var ganske ung og inddrager det med autenticitet og empati.

Alt hvad jeg foretager mig er et grundlag for refleksion om det personlige lederskab og læring.

Jeg rejser ofte for at finde andre perspektiver på ledelse og livet og henter inspiration fra mange kilder ud fra devicen, at for at lære nyt, må man udenfor sine egne cirkler.

Igennem årene har min lyst til at lære nyt ført mig forbi volleyball, kapsejllads, skisport, springgymnastik, tai chi, og i de senere år primært tennis, yoga og vandring i bjerge. Min lyst til at  lære flere sprog og kunne kommunikere med alle er umættelig.

Jeg er uddannet journalist og Cand. scient. i biologi og har i de seneste år uddannet mig mere utraditionelt i psykologi og filosofi fra oprindelige folk i Peru og Nordamerika.

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

For me this is a course that is still alive also half a year after and beyond, as it has given me a set of very concrete tools as well as a valuable contribution to my personal journey.
Agnete Gamborg, vice president