Den tabte tid tilbage

29. februar 2016

Det er i dag en dag, en ganske særlig dag (syng det på "Det er i dag et vejr, et solskinsvejr..."), men søde vår lader vente på sig en dag endnu ifølge kalenderen.

Tænk engang, vi har en hel dag ekstra i dag. Eller det vil sige, det er faktisk lånt tid, vi får tilbage. Vores kalenderdøgn er en anelse for langt i forhold til det astronomiske døgn, så hver dag mangler vi et par minutter. Ikke så sært at man kan opleve, at der er for lidt tid til det hele. (Beklager til astronomisk kyndige for en generalisering af rang, tidsberegning er et større regnstykke, som man kan muntre sig med på mange hjemmesider).

Faktisk er det ikke skuddag i dag, men den 24. februar, men eftersom den ekstra dag er mest synlig i dag i kalenderen, kan vi også bruge den tilbageleverede tid i dag på noget, vi har forsømt i årets løb.

Hvad har du lyst til at bruge tiden på?

At tænke over, hvordan du bruger din dyrebare tid?

Dig selv og en tur ud i endnu-ikke-helt foråret?

Fordybe dig i en opgave, du har gemt?

Hente børn tidligt?

Begynde på det, du længe har drømt om, men lagt til side?

Hvem giver du den ekstra tid til?

Måske skal du fejre din fødselsdag eller være med til et brag af en fødselsdag for en bekendt, der kun ser sin fødselsdag i kalenderen hvert fjerde år - sådan cirka.

Tillykke med fødselsdagen til dig, der er født på denne magiske dag.

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

Jeg blev opmærksom på at også humor og en uhøjtidelig tilgang til mig selv er gode egenskaber når jeg vil opnå mål for mig selv og min organisation.
Berit Sanne Andersen, overlæge og leder