Der er penge i kønsdiversitet

20. november 2015

På Gender Gap-konferencen på Island i juni var amerikanske Michael Simmel på podiet.

Hans perspektiver på at få flere kvinder i topledelse og bestyrelser er, at det er økonomisk sund fornuft, og der er noget i det for mænd.

Flere af oplægsholderne på konferencen refererede til research, der viser, at det højner organisationers resultater, når der er diversitet i toppen.

Michael Simmel beskriver, hvordan flere kvinder i ledergruppen, påvirker værdierne og giver plads til, at også mændenes forskelligheder kommer tydeligere frem. Det bliver nemmere at være uenige og ikke blot tilpasse sig en uudtalt standard for at være "rigtig mand i topledelse"

Sidste efterår fulgte jeg en foredragsrække på Folkeuniversitet, hvor forskellige forskere, primært filosoffer, holdt foredrag over forskellige temaer under overskriften: Ideer der ændrede verden. Det var europæiske ideer med Grækenland som vugge. Det slog mig, at indtil for omkring 100 år siden var en borger/ et menneske, pr. definition en mand. Kvinder havde ikke noget at skulle have sagt og var tyende eller slaver af de mænd, der havde hånds- og halsret over dem.

Vi oplever stadigvæk, at vi ubevidst tænker mand, når vi hører om topledere eller bestyrelsesmedlemmer i nyhederne med mindre det specificeres, at der er tale om en kvinde. Når vi tænker læge i dag, er det ikke entydigt "mand", vi ser for os, for der er så mange kvindelige læger - og endnu flere på vej, faktisk mere end halvdelen under uddannelse er kvinder - at vores indre billede er enten/eller eller både/og.

Det samme gælder endnu ikke i dag for vores indre billede af de øverste ledere i erhvervslivet.

Michael Simmel har fornylig talt på Tedtalk på sin underholdende facon.

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

Gruppens sammenhold er styrket, vi er nærværende med hinanden og oplever oprigtig interesse for hinanden som mennesker. Det tager vi med hjem i virksomheden, hvor det skaber synergi i samarbejdet.
Charlotte Pommer, HR direktør