En metode og to gode spørgsmål

8. november 2019

Selvrefleksion er altid gavnligt, hvis vi ikke vil gå igennem livet med lukkede øjne og ører og alt for travle eller lidt for slæbende fødder.

Hvis du er leder, er det nyttigt for andre end dig selv, så her er inspiration til dine næste par timer med strategiske overvejelser.

Det er en måde, der kombinerer en aktiv pause med en intuitiv tilgang til viden om retning; og du kombinerer højre og venstre hjernehalvdel.

Stil dig selv et hv-spørgsmål og lav så en aktivitet, der ikke involverer tænkning, en gåtur er min anbefaling, men måske er et karbad eller en køretur på motorcyklen det, der får din intuition i gang.

Du siger spørgsmålet højt for dig selv tre gange og lader det så være i den tid (en halv time til to timer), du afsætter. I den tid er små sære oplevelser, et clue til svaret. Det kan være en fugl, der flyver op foran dig, en hund der farer frem, et stykke rødt plastik, der skinner langt inde i busken eller en særligt smuk sten. Ved afslutningen af din afsatte tid, skriver du ned, hvad du har oplevet og venter. Måske skal du gå med spørgsmålet et par gange.

To spørgsmål du kunne stille:

Hvad er det, jeg gerne vil have?

Hvad afholder mig fra?

Glædelig gåtur.

 

 

 

Mette Holm

Mette holm

Efter at have arbejdet med toplederudvikling i mange år valgte jeg i 2010 at blive selvstændig for at skærpe fokus på mental styrke og mindset for udvikling og læring i ledelse og organisation.

Læs mere om Mette Holm

Nyheder

Energien og engagementet var højt under og efter seminaret, og vi lykkedes overraskende hurtigt med at gennemføre de vigtige aftaler, vi lavede.
Lars Østergaard, professor og ledende overlæge